Lämpöisiä muistoja Reinoista ja Ainoista

Mitä lapsenlapset tekivät mummon Ainoilla? Kuka veljeksistä sai jalkaansa iskän Reiskat? Somearvonta poiki ihanan läjän Reino- ja Aino-muistoja. Poimimme sinulle muutaman tuomaan iloa päivääsi. Ota nostalgiahetki ja reinoudu!

Rakkain Reino-muistoni -arvonta päättyi ja voittaja löytyi. Etäonnitteluhali ja tossun tömäys! Onnekkaalle lähti hieno Reino-tuotepaketti. Toivomme arvonnan voittajalle ja kaikille muillekin muistelleille oikein reinouttavaa loppuvuotta. Marraskuulle sanotaan kohta heippa ja päästään joulufiiliksiin!

Saimme iloksemme lukea satoja sympaattisia Reino- ja Aino-muistoja. Miten suuri, sukupolvia yhdistävä asia kotoisat kansallistossumme ovatkaan! Valitsimme muistoista muutaman piristämään päivääsi.

Mummotossut vai muotitossut?

Mummokin sen jo tiesi. Kun on löytänyt hyvän, mitä sitä vaihtamaan.

”Mummollani oli aina Aino-tossut kotona jalassa. Ensimmäisenä kun hän heräsi ja puki vaatteet, hän myös sujautti Ainot jalkaan ja tepsutti ne jalassa päivän ja aamun askareihin; hellan lämmitykseen, kahvinkeittoon ja aamupalan tekoon. Aino-tossut olivat vahvasti osa mummoa, koska hänellä oli aina ne sisällä jalassaan. Hän kulutti ne aina loppuun ja hankki tietysti tilalle uudet. Itselläni oli pinkit Reinot, jotka sain omalta äidiltäni joululahjaksi, ja niitä tuli käytettyä kovasti. Välillä jopa ihan kaikkialla, niin arkena kun pyhänä.” 

Jos isovanhempien nimet ovat Reino ja Aino, tossuja luulisi ropisevan jokaisena jouluna ja merkkipäivänä omiin ja naapurinkin tarpeisiin.

”Mun mummu ja ukki äidin puolelta olivat nimeltään Aino ja Reino. Muistan mummun Aino-tossut, mulla on myös Aino-tossut sekä Reinot ruskeana ja pinkkinä.”

Hämmennyitkö, kun Reinoista ja Ainoista tuli yhtäkkiä katu-uskottavat? Niin kävi tällekin muistelijalle.

”Mummolla oli Ainot. Me lapset aina otettiin tossut, ja hiihdeltiin niillä pitkin lattioita. Ne klopsuivat, koska olivat isot. Sitten joku päivä oma jalka ei meinannut enää mahtua tossuun, kun jalka kasvoi mummon jalan ohi. Oli tosi hassua, kun oma lapsi bongasi kirpputorilta Ainot. Minulle ne olivat mummotossut, mutta niinpä vaan 10-vuotias tytär otti ne kouluun sisäkengiksi.”

Kyllä nuoret tietävät!

Isän vakiovaruste

Reinot olivat klassinen isänpäivänlahja vuosikymmeniä sitten – ja edelleen tänään.

”Ensimmäinen isänpäivälahja, jonka muistan äidin ostaneen isälle kun olin pieni, oli Reinot. Muistan, että isä ilahtui niistä kovasti. Edelleen meillä on kaikilla perheessä Reinot tai Ainot käytössä.”

Reinot ovat best! Jos täytyy painia saadakseen ne jalkaan, se on sen arvoista.

”Lapsena aina jouluisin veljien kanssa tapeltiin, kuka saa laittaa iskän Reiskat jalkaan, kun haetaan puita liiteristä. Yleensä vahvin voitti!”

Jälkikasvua hävetti, kun isä ei malttanut luopua Reinoistaan missään tilanteessa. Aikuisena kuitenkin yksi arjen ihanimmista muistoista liittyi samaisiin tossuihin.

”Paras muisto Reinoista on se, kun iskä piti niitä aina jalassa, myös ulkona silloin kauan sitten kun se ei ollut edes muodissa. Meitä lapsia hävetti, kun iskä teki puutöitä pihalla, pilkkoi lämmitys- ja saunapuita Reinot jalassa. Ainoista ihanin muisto on se, kun poika osti ekan kerran omilla rahoillaan minulle synttärilahjan ja osti Aino-tossut. Ne olivat vähän liian isot, mutta ajatus oli tärkein, ja pidän niitä edelleen.”

Haluaisitko luoda uusia Reino-muistoja? Joulu lähestyy! Valikoi perheenjäsenille tossut, pipo, tumput tai vaikka torkkupeitto.

Tästä ostoksille!

Tutustu tuotteisiin