Parasta mitä voit tehdä Reinot jalassa

Joulunpyhinä on aikaa tehdä vaikka mitä! Mutta älä läkähdy aikataulutukseen. Muista myös rehellinen laiskottelu. Kirjoitimme ideoita leppoisaan kotihengailuun.


Joulunpyhät lähestyvät ja suunnittelet jo nyt, mitä kaikkea mukavaa aiot tehdä? Katsot kolmen sarjan tuotantokaudet alusta loppuun, mielellään yöpuvussa. Luet 800-sivuisen elämäkerran nojatuolissa, jossa et koskaan ehdi istua. Hiihdät sata kilsaa tai ainakin lenkkeilet tunnin joka päivä. Siivoat kaapit, lajittelet vaatteet, askartelet himmelin ja teen kuluneesta vuodesta kuvakirjan.


Mahtavaa! Mutta älä piiputa itseäsi ennen kuin joululoma on edes alkanut. Muista, että reinoutuminen ei vaadi sen kummempaa tekemistä. Voit vain olla möllöttää ja unohtaa tuottavan suorittamisen. Aivot saavat täyslepoa ja mahdollisuuden luovaan ajatteluun. Se vasta on trendikästä!


Kuuntele teinivuosien biisejä


Koska olet viimeksi kuunnellut sitä hidasta, joka soi kuudennen luokan diskossa? Melkein uskalsit hakea sitä mimmiä tanssimaan, mutta rohkeus ei riittänyt ja kävelitkin ohi karkkikiskalle. Entä se biisi, jota huudatettiin leirikoulussa yötä myöden. Mitä radiossa soi sinä keväänä, kun olit järjettömän rakastunut siihen rinnakkaisluokan pahaan poikaan?

Hyvää biisiä kuunnellessasi syke rauhoittuu, stressihormonitasot laskevat, mieli tuntuu valoisammalta ja hermostuneisuus lievittyy. Musiikki laskee kierroksia silloin, kun härvääminen on jäänyt huomaamatta päälle. Joululaulujen kanssa ei kannata kuitenkaan liioitella. Vaikutus voi olla päinvastainen.


Rapsuta koiraa

Lemmikki on terveellinen kaveri. Kissan, koiran tai vaikka minipossun rapsuttelulla on rauhoittava vaikutus. Verenpaine laskee, verisuonitautien riski pienenee, stressi vähenee ja mieli reinoutuu. Bonuksena myös vastustuskyky vahvistuu, koska altistut jatkuvasti karvoille, kuralle ja röhnälle.

Lemmikkiä ulkoiluttaessa tulee itsekin liikuttua ja juteltua herkemmin vastaantulijoiden kanssa. Mukavuuden maksimointi on houkutteleva ajatus, mutta liukkaalla säällä suosittelemme vaihtamaan Reinot ulkokenkiin.


Kokoa palapeli

Jostain kumman syystä palapelien suosio on lähtenyt tänä vuonna vinhaan nousuun. Jouluna on aikaa pähkäillä paloja, jotka näyttävät kaikki epätoivoisen samanlaisilta. Kokoa tuhatta palaa koko joulunpyhien ajan ja popsi samalla vahingossa kolme konvehtirasiaa. Tai kokoa kymmentä palaa yhä uudelleen taaperon kanssa. Sama reinouttava vaikutus.


Haaveile herkuista

Tekisi mieli leipoa, mutta ensin pitäisi valita resepti, kirjoittaa kauppalista, pukea vaatteet ja käydä kaupassa? Ei sitten huvitakaan, ja syöt pakastimesta raakaa piparkakkutaikinaa. Mitä jos tekisit löhöillessäsi kaksi ekaa työvaihetta valmiiksi? Puhelin käteen, Google töihin ja kakkuainekset muistioon. Seuraavalla kauppareissulla nappaat ainekset kyytiin. Kun jauhopeukalo taas yllättää, on helppo ryhtyä vihellellen väsäämään kakkuja ja sämpylöitä. Nam!


Älä tee juuri mitään

Jotkut kutsuvat tätä meditoinniksi, mutta ihan tavallinen joutenolo on ollut olemassa jo iät ja ajat. Mitä jos aloittaisit ainakin yhden lomapäivän ajatuksella, että tänään en tee mitään hyödyllistä. Lekottele sohvalla ja tsekkaile ikkunasta oravia. Piirtele joulukalenteriin ylimääräisiä tonttulakkeja. Pimputa lapsen lelupianoa. Nauti pehmeästä torkkupeitosta ja lämpimistä varpaista. 

 

Tutustu tuotteisiin