Viisi tapaa pitää varpaat lämpiminä

Varpaat ovat kuin jääkalikat? Hyvin suomalainen murhe, joka kiusaa tähän vuodenaikaan isoja ja pieniä. Arvaa mitä, varpaat saa helposti lämpimiksi. Listasimme parhaat keinot!

Hrrrr! Kun jalat palelevat, kylmyys leviää helposti koko kroppaan. Nykyarki ei varsinaisesti ole mitään talvisotaa, ja varusteetkin ovat valovuoden verran parempia, mutta silti varpaat helposti sinertävät. Moderni viluvarvas ei palelekaan enää olosuhteiden vaan paikallaan pysyvän elämäntavan takia.

Ennen kun puet viidet villasukat päällekkäin, kokeile näitä. Mitä jos lämpö tulisi myös sisältäpäin?

Tauota tuolilla tönötystä

Flow on mahtava tila, mutta kun teet keskittyneesti töitä, huomaat yhtäkkiä istuneesi neljä tuntia putkeen samassa asennossa. Mitenkäs se kello noin vierähti! Jalat ovat kankeat ja varpaat absoluuttisessa nollapisteessä.

Älä istu liian pitkiä aikoja, muutut suolapatsaaksi. Nouse ylös kerran tunnissa liikuskelemaan ja herättelemään ääreisverenkiertoa. Kävele, venyttele, taivuttele polvia, nouse varpaille, liikuttele jalkateriä ja tee muutama hypähdys. Veri pääsee virtaamaan ja keho lämpiää. Ihan tavallinen arkiliikunta auttaa myös pitämään lämmön varpaissa asti.

Syö chiliä ja hörppää kahvia

Ei se ole urbaanilegenda, chili todella lämmittää. Chilissä on kapsaisiinia, joka huijaa hermoston luulemaan, että olet yhtäkkiä siirtynyt päiväntasaajalle. Huh hellettä! Harva tuntee chilin perinteisenä suomalaisena joulumakuna, mutta aina kannattaa kokeilla uutta. Miten olisi chilihöystetty lanttulaatikko tai pikantti chilisilli?

Kunnon kahvi saa myös verenkiertoon vipinää. Älä silti överöi kahvin kanssa. Yliöpäisesti ryystettynä se voi aiheuttaa nestevajausta, joka puolestaan saa taas palelemaan.

Jaloille kylmää ja kuumaa

Kuuma jalkakylpy ennen nukkumaanmenoa ja ongelma on hoidettu? Mieti uudelleen. Kuuma kylpy auttaa hetken, mutta seuraavana päivänä varpaat ovat taas viileät. Kun upotat jalat vuorotellen muutamaksi minuutiksi kylmään ja kuumaan veteen, asioita alkaa tapahtua. Vaihteleva lämpötila vilkastuttaa jalkojen verenkiertoa. Toista esimerkiksi joka toinen ilta, ja säästä lämmin kylpy aina viimeiseksi. Mielikin reinoutuu!

Pue oikeanlaiset sukat

Söpöt pörrösukat tai hassun hauskat teräsmiessukat eivät ehkä ole viluvarpaan paras valinta. Jos sukat eivät hengitä, kosteus voi pahentaa viluisuutta. Valikoi jalkaan mukavat ja hengittävät sukat, jotka eivät kerää kosteutta vaan päästävät sen haihtumaan iholta.

Sujauta jalkaan Reinot ja reinoudu

Tee parhaasi, se riittää! Stressikin voi tehdä viluiseksi. Kun huoli ja kiire painavat, hengitys jää pinnalliseksi ja stressihormonit häiritsevät ääreisverenkiertoa. Hengittele syvään ja rauhallisesti. Huomaat, että olo on heti hiukan parempi. Pue Reinot, kiedo jalkojen ympärille neppariviltti, reinoudu ja odota. Joko lämpenee? Kyllä ne muutkin asiat järjestyvät. 🤎

Nappaa täältä jouluksi lämpöiset tossut ja viltit!

Tutustu tuotteisiin